Genel Kurul

GENEL KURUL

Madde 10:Derneğin en yetkili ve en üst organı Genel Kuruldur. İki yılda bir Nisan ayı. içinde Yönetim Kurulunun saptayacağı günde bir yerde toplanır. Üyeler toplantıdan en az 15 gün önceden toplantının günü saati, yer ve gündemi mahalli bir gazete veya yazılı ya da elektro­nik pasta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrı­da çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılmazsa ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz. İlk toplantıda üyelerin yarıdan bir fazlasının bulanmadığı anlaşılırsa tutanak düzenlenip toplantı ertelenir. İkinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak katılan üye sayısının Yönetim ve Denetim Kurulları asli üye tam sayısının iki katından aşağı olmaması zorunluluğu vardır.

Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. Toplantılara Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen liste imzalanarak ve yeter sayı tutanakla saptanarak toplantı, Yönetim Kuru­lu Başkanı ya da görevlendirdiği bir Yönetim Kurulu üyesi tarafından açılır.

TOPLANTI DÜZENİ GÜNDEM VE KARAR YÖNETİMİ YETER SAYISI

Madde11: Genel Kurul iki biçimde toplanır.

a) Olağan Toplantı: 14.maddeye göre Yönetim Kurulunun çağırdığı toplantıdır. Gündemini Yönetim Kurula saptar. Gündem dışı konu­ların görüşülmesi ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az 1/10 un yazılı görüşme isteğini Genel Kurul Başkanlığına ver­mesine bağlıdır.

b)Olağanüstü Toplantı: Denetim Kurulunun talebi veya üyelerin 1/5 in yazılı isteği üzerine en geç bir ay içinde Yönetim Kurulu tarafından çağırılarak yapılır. Toplantı isteyen organ ya da üyelerin gündemi açıklamaları zorunludur. Olağanüstü toplantılarda gündeme madde ek­lenmesi önerilmez. Yönetim Kurulu üye tam sayısının altına düşerse Başkan, kalan üyeler ya da Denetleme Kurulu, Genel Kurulu bir ay içinde toplantıya çağırır.

Madde 12: Genel Kurul toplantısını yönetmek üzere bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreter üye açık oyla seçilir. Genel Kurul kararı katılan üyelerin yarıdan bir fazlasının oyuyla alınır. Her üyenin bir oyu vardır. Seçimler kapalı oyla yapılır. Tutanaklar Genel Kurul Başkanlık Divanı tarafından imzalanır. Toplantı sonunda bütün belgelerle birlikte Yönetim Kuruluna veri­lir. 

Madde 13: Toplantı Yeri;   Genel Kurul toplantıları, Dernek merkezi İstanbul’ da olduğundan İstanbul İl hudutları dâhilinde yapılır. Başka bir yerde yapılmaz.

GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ

Madde 14: Aşağıdaki hususlar Genel Kurulun görev ve yetkileri içindedir.

a) Dernek organları seçimi,

b) Dernek tüzüğünü değiştirmek,

c) Dernek Şube ve lokalinin açılmasının kararlaştırılması,

d) Yönetim ve Denetleme Kurulunun raporlarını görüşüp Yönetim Kuruluna ibra etmek. İbra edilmeyen Yönetim Kurulu hakkında dava açılıp, açılmayacağını kararlaştırmak.

e) Yönetim Kurulunca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynan veya değiş­tirilerek kabulü.

f) Dernek için gerekli taşınmaz malların satılması hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi,

g) Derneğin Feshi,

ğ) Mevzuatta ve dernek tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin ifası.

h) Üyelikten çıkarılma kararlarını kesinleştirmek.

Bu kaydı paylaş

Çörekçiler Köyü © 2024 All Rights Reserved