Denetim Kurulu

DENETİM KURULU

Dursun İPLİKÇİ                   Üye

Necmettin MICIK                 Üye

Feyyaz İPLİKÇİ                   Üye

Ahmet TÜRKYILMAZ          Yedek Üye

Şahin SAĞIR                       Yedek Üye

İsa KIRIM                             Yedek Üye

 

DENETLEME KURULU

Madde 20: Denetleme Kurulu 3 asil 3 yedek olmak üzere Genel Kurulca gizli oyla seçilir. Zorunlu durumlarda Genel Kurulun Olağanüstü toplantıya çağrılmasını Yönetim Kurulundan ister.

Derneğin iç denetimi

Madde 21: Derneğin iç denetimi Denetleme Kurulu tarafından yılda bir kez denetlenir.

Dernek’te iç denetim esastır. Genel Kurul Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.

Denetim Kurulu: derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürülebileceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediği, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında gelen kurula sunar. Denetim Kurulu üyelerinin istemi üzerine,her türlü bilgi,belge ve kayıtların,dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi,yönetim yerleri,müesseseler ve eklentilerine girme isteğini yerine getirilmesi zorunludur.

Bu kaydı paylaş

Çörekçiler Köyü © 2024 All Rights Reserved